Werkgemeenschap de Wende

Ruimte om samen te werken

Twee hectare grond, een voedselbos, fruitbomen en een siertuin. Het terrein van de Wende is heerlijk om samen in te werken. De Wende ligt vlakbij Nijmegen in het landelijke buitengebied van Overasselt. Een enthousiast team is hier enkele dagen in de week aan het werk om deze mooie plek te verzorgen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. We werken vanuit de gedachte van permacultuur, zijn gericht op duurzaamheid en goede zorg voor al wat leeft.

Kleinschaligheid, daar geloven we in, van betekenis zijn voor jezelf, elkaar en voor het grotere geheel. Iedereen zien in zijn eigenheid. Met elkaar zorgen we ervoor dat onze oudere bewoners kunnen genieten van het buiten zijn en onze kinderen fijn kunnen spelen. Op haar beurt zorgt de tuin voor ons, maakt ontmoeting mogelijk en geeft ademruimte. We werken actief, in een tempo dat passend is. Zo werken we samen, een kleine gemeenschap waar ruimte en aandacht voor elkaar en onze omgeving belangrijk zijn.

Werkgemeenschap de Wende

Ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten? Er zijn verschillende mogelijkheden:

Op Weg Naar Werk- of Leerwerk-traject

Ben je op dit moment niet werkzaam in het reguliere werkveld? Dan kan een Op weg naar Werk- of Leerwerk-traject je misschien verder helpen.

Bij de Wende werk je met begeleiding en houden we rekening met wat je wilt en aankunt. Samen kijken we wat er mogelijk is.

Wij doen dit in samenwerking met het Werkbedrijf.

https://www.werkbedrijfrvn.nl/

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Vrijwilligers

Binnen onze werkgemeenschap is de inzet van vrijwilligers belangrijk. Door samen met plezier aan het werk te zijn, vormen we een mooi geheel.

Vacature - Vrijwilliger Tuin

De donderdagochtend staat in het teken van de tuin. Er zijn dan allerlei verschillende werkzaamheden zoals aan- en verplanten, onkruiden trekken, snoeien en bemesten. Samen met de werkbegeleider zorgen we ervoor dat onze tuin de aandacht krijgt die ze verdient. We werken volgens de principes van permacultuur. Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen? Neem dan contact op.

Vacature - Voedselverwerking

De Wende is een thuis voor een diversiteit aan bomen en planten. Het verwerken van de oogst staat bij ons nog in de kinderschoenen. We zoeken iemand met kennis, creativiteit en ervaring om bijvoorbeeld jam te maken, thee te drogen of berkensap te tappen. Lijkt het je leuk om dit met de hulp van anderen vorm te gaan geven? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Adres:
Schatkuilsestraat 1
6611 KB Overasselt

Telefoon:

Contactpersoon:
Mw. Wietske Jetten +31(0)6 45 440 677

Email: contact@dewendeoverasselt.nl